Ik ben Rob van der Elburg, 46 jaar en 22 jaar getrouwd met mijn allerliefste vrouw Linda en heb als hobby’s hardlopen en fietsen. In maart 2012 ben ik samen met mijn vrouw begonnen met hardlopen bij de lokale atletiek vereniging in Hellevoetsluis en vond mezelf al een hele bink als ik het 5 minuten achter elkaar vol hield.


Het lopen ging al snel gemakkelijker en de afstanden werden al snel groter, binnen een jaar van een 10km wedstrijd via een halve marathon naar 27,5 km.
In 2013 heb ik met de marathon groep van onze vereniging meegelopen om goed de kilometers in de benen te krijgen want ik mocht dat jaar al als loper met het EON team mee vanaf Hamburg. Geweldige ervaring eens temeer omdat mijn vrouw op de fiets meereed en we dit samen konden delen.


Het jaar erna, 2014, stond ik weer als loper bij team EON ingeschreven maar na mijn eerste marathon in Rotterdam te hebben gelopen helaas niet snel genoeg fit geworden om de Roparun met vertrouwen uit lopen. Met pijn in mijn hart heb ik af moeten zeggen die keer. Tot ik op vrijdagochtend werd gebeld met de vraag of ik als fietser/begeleider mee wilde want er was een uitvaller, uiteraard zat ik dezelfde avond in de auto onderweg naar Hamburg !
In 2015 heb ik de Roparun bewust overgeslagen om 2 marathons te kunnen lopen, Rotterdam in april en in oktober in Lissabon en dit jaar werd ik benaderd of ik met team Hooymeijer mee wil gaan wederom vanaf Hamburg. Ik heb hier geen moment over getwijfeld en voel me een gelukkig mens dat ik wederom aan de Roparun mag deelnemen.