Mijn naam is Mariska van Loon en ik zal dit team ondersteunen als sportmasseur. Ik ben 23 jaar en ben opgegroeid in Nieuwegein, inmiddels woon ik al een aantal jaar in Nijmegen in verband met mijn studie. Ik studeer namelijk fysiotherapie en zit in mijn laatste jaar. Wat betekent dat ik ( als alles goed gaat) eind juni mezelf echt fysiotherapeut mag noemen.
Ik heb een jaartje studie vertraging op gelopen en in dat jaar heb ik een cursus sportmassage gevolgd. Daarmee heb ik een eigen onderneming opgezet. Als 'bijbaantje' geef ik mensen nu aan huis massages in Nieuwegein en omgeving.

Daarnaast ben ik zelf ook altijd actief geweest in sport. Ik heb bijvoorbeeld aan turnen, atletiek, squash, kickboxen en hardlopen gedaan. Door een knie blessure heb ik helaas zelf moeten stoppen met hardlopen. Op dit moment doe ik aan fitness en (al 12 jaar) aan tafeltennis. Bij mijn tafeltennisclub ben ik ook al 4 jaar actief in het bestuur, dus je kan wel stellen dat sport een groot onderdeel is in mijn leven.

Het lijkt mij een ontzettend mooie ervaring en kans om mee te mogen helpen bij zo'n groot evenement en ik heb er dan ook heel veel zin in. Daarnaast is het natuurlijk een ontzettend mooi doel. Palliatieve zorg is iets waar vaak niet zo veel aandacht aan besteed worden, maar voor de mensen die het nodig hebben is het zo ontzettend belangrijk!