Ik ben Alex van der Knaap, ben 65 jaar, geboren en getogen in Hellevoetsluis. Al een aantal jaren werk ik niet meer (ben gepensioneerd) en heb alle tijd om sportief bezig te zijn. Ik ben lid van de plaatselijke toerfietsvereniging WTAC Waterstad, waarvan ik lid ben sinds de oprichting in 1990. Jaarlijks fiets ik vele kilometers in binnen- en buitenland tijdens trainingen, georganiseerde fietstochten (o.a. Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, etc.) en fietsvakanties in het buitenland (o.a.
Mallorca, Sicilië, Lanzarote, Frankrijk, etc.).

Samen met m'n echtgenote Nel van der Knaap zijn we een aantal keren bij de Roparun gaan kijken op Goeree-Overflakkee en in Woensdrecht. Met de racefiets reden we dan naar het parcours en volgden de teams dan. We hebben toen veel respect gekregen voor al die sportievelingen en begeleiders om deze lange en uitdagende tocht van Parijs naar Rotterdam te volbrengen. Het laatste traject naar Rotterdam is heel zwaar. Nel heeft daarna tweemaal mee mogen doen met een Roparun team.

Onverwachts ben ik nu ook onderdeel van Roparun Team Hooymeijer en heb er heel veel zin in om mijn bijdrage te leveren. Ik ben het helemaal eens met de woorden die Nel over de Roparun heeft geschreven.