Ik ben Harmen Roza en ik zal komende editie dit team steunen als fysiotherapeut. Ik ben 26 jaar en ben een echte “Hellevoeter”. Ik woon samen met mijn vriendin in Hellevoetsluis. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als fysiotherapeut binnen mijn eigen praktijk in Hellevoetsluis, RozaFysiotherapie. Hier zie ik veel sporters, maar ook veel niet (actief-) sportende mensen. De blessures en problemen die voorbij komen zijn heel divers, van A(chillespeesklachten) tot Z(weepslag) en van nieuwe knie tot nieuwe voorstekruisband.
Passie voor sport heb ik al mijn hele leven. Zelf heb ik jaren gevoetbald, maar door een knie blessure ben ik daar mee gestopt. Nadien ben ik begonnen met fitness en hardlopen. Dit laatste heb ik helaas, vanwege die zelfde knie blessure moeten stoppen. Momenteel is het sporten vanwege werk minder aanwezig, maar ik waterski en mountainbike graag en pak zoveel mogelijk de fiets!
Na mijn middelbare school ben ik sport en bewegen (CIOS) gaan studeren in Goes en hier heb ik o.a. mijn papieren gehaald als gymdocent, zwemonderwijzer en fitnessinstructeur.
Na het CIOS ben ik HBO gaan doen in Rotterdam, waar ik 2 jaar terug ben afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds 1 ½ jaar heb ik nu een eigen fysiotherapiepraktijk. Omdat sport toch blijft kriebelen heb ik er voor gekozen a.s. september (2015) weer te gaan studeren, ik hoop in 2018 mijn Master te behalen als SportFysiotherapeut.
Naast mijn werk als fysiotherapeut ben ik 3 dagdelen actief als fysiotherapeut binnen een lokale voetbalclub (VV Brielle 1e klasse zaterdag), Daarnaast werk ik 1 dagdeel voor een sportcentrum als fysiotherapeut.
In het verleden heb ik al een team geholpen tijdens voorbereidingen van de Alpe d’huzes, maar ook op de berg ben ik toen actief geweest als fysiotherapeut. Dit was met een team dat eenmalig meedeed aan dit evenement.
Komende editie zal ik Roparunteam Hooymeijer steunen in de voorbereidingen en tijdens het RopaRun evenement! Mijn motivatie is helaas, net als bij veel andere mensen gelegen in het feit dat ik in werk en privé te veel met die ene ziekte in aanraking kom. Het helpen van mensen met deze ziekte in welke vorm dan ook is in mijn ogen en bevindingen zeer waardevol! Het werken als een team binnen een activiteit als de RopaRun geeft mij veel positieve energie, ik hoop dat we met zijn alle deze positieve energie kunnen uiten in de komende maanden!

Y.N.W.A!