René van der Meer

Mijn naam is René van der Meer, ik ben een geboren Rotterdammer van 58 lentes jong en ik woon in Hardinxveld-Giessendam.

Ik ben in 2002 begonnen met hardlopen, en heb in 2003 mijn eerste marathon Rotterdam gelopen (er zouden er nog zes in Rotterdam volgen), met als snelste dieseltijd 3:58:34.

In 2004 heb ik een vriend aan kanker verloren en dat was voor mij aanleiding om in 2005 mijn eerste van mijn tot nu toe twaalf Roparuns te lopen. Ik heb dat voor in totaal drie verschillende teams gedaan, en elke keer was het in één woord fantastisch. Van de laatste vijf Roparuns heb ik er vier gelopen van Hamburg naar Rotterdam en een vanuit Parijs (alweer naar Rotterdam). In 2019 start ons team weer vanuit Hamburg.

Wat voor type loper ben ik? Niet zeer snel, maar wel uiterst betrouwbaar (nooit blessures gehad), een diesel dus. Gelukkig zijn er genoeg lopers in het team die die snelheid enigszins compenseren ... Dit jaar ga ik voor het eerste als bivakteamlid mee in de verzorging, maar ik neem mijn loopspullen gewoon mee, want je weet maar nooit. Onder het motto "slechte grappen bestaan niet" ga ik ook dit jaar mijn steentje bijdragen aan dit mooie doel en aan dit geweldige Roparunteam.

Groeten, René van der Meer

 

Sponsor mij!