"Delft, 5 maart 2020, 22:00. De stad is leeg en verlaten. Het is stil, het regent en het is koud. Drie schimmen, gehuld in iets wat op rode jassen lijkt, spoeden zich, bibberend en schuilend voor de regen, naar Theater De Veste voor een collectesessie.

Omdat Herman van Veen daar op dat moment optreedt en in zijn creatieve wijsheid heeft besloten zijn voorstelling drie kwartier te laten uitlopen, breit diezelfde Herman er pas om 23:15 een einde aan. Op dat doordeweekse tijdstip zetten de meeste mensen normaal gesproken hun mobieltje uit en sluiten hun luikjes toe - maar niet in Theater De Veste.

De reeds eerder genoemde drie schimmen blijken Berdie, Sylvia en René te heten - teamleden van Roparunteam Hooymeijer, en zij spoeden zich om 23:15 naar de uitgang van het theater, klaar om de huiswaarts kerende theaterbezoekers te vragen “of ze iets over hebben voor de Roparun”.

Nou, dat hebben die aardige bezoekers wel! In slechts drie kwartier tijd vinden de teamleden de theaterbezoekers bereid om in totaal rond de 170 euro te doneren aan de Roparun, waarbij ook deze keer af en toe een Tikkie wordt uitgedeeld.

Onder het genot van een gratis drankje van het theater (waarvoor dank) werd vervolgens rond 23:59 begonnen met het bepalen van de reeds eerder genoemde opbrengst en werd daarna tevreden teruggeblikt op het feit dat ons team ook dit jaar mocht collecteren in dit o zo leuke theater met zijn vriendelijke medewerkers.

Omdat het voor de drie teamleden inmiddels een latertje geworden was, of, zoals u wilt, een vroegertje, werd nog even overwogen om direct door te reizen naar Hellevoetsluis voor onze Roparunpubquiz op 6 maart, maar dat idee strandde bij gebrek aan voldoende stemmen.

We danken als Roparunteam Hooymeijer de medewerkers van Theater De Veste in Delft dat wij hier ook dit jaar mochten collecteren, en we gaan ze volgend jaar vast en zeker weer opnieuw benaderen!"