Bijna een jaar geleden is het dat mijn schoonzusje Cora op veel te jonge leeftijd is overleden aan kanker. Dit heeft er bij ons behoorlijk ingehakt. Ik wilde mijn onmacht en het verdriet omzetten in iets waardevols om het een plekje te geven. Op een nacht is het idee ontstaan om een soort herdenkingsdag te organiseren rondom de sterfdatum van Cora. Dit heb ik overlegd met haar twee kids. Manouk en Tom vonden het direct een mooi idee. Logisch was het voor ons dat dit zou plaats vinden in samenwerking met haar korfbalcluppie SDO uit Kamerik. Cora was haar hele leven de korfbalmama van SDO. Zij heeft zoveel voor de club betekend en de club betekende alles voor haar. We besloten om er een goed doel aan te koppelen en dit werd heel toepasselijk de Roparun.

Zo is een paar maandjes later op 20 januari 2018 de CORA dag gehouden. Na heel veel voorbereidingen en de betekenis van SDO: Samenwerken Doet Overwinnen hoog in het vaandel, zijn we die zaterdag van start gegaan. Met mensen van de korfbalclub, familie van Cora en mensen uit ons Roparunteam hebben we een prachtige, waardevolle dag beleefd. Van 9.30 uur tot 11.00 uur was er een kidsochtend voor kindjes van 3 tot 7 jaar. Zij konden onder begeleiding een spelletjescircuit afleggen en stickers verdienen. Thema: een mini Roparun van Parijs naar Rotterdam. Lekker pannenkoeken eten na afloop en natuurlijk met een medaille om weer met papa en mama mee naar huis. Wat was het een mooi gezicht 38 kleine kindjes zo bezig zien. Zelfs een dansje met Timoo de roparunvogel stond op het programma. Ondertussen was een delegatie van ons team de keuken van de sportbar ingedoken om daar de voorbereidingen te gaan treffen voor de catering van die dag. Met man en macht is er keihard gewerkt om iedereen van lekker eten en drinken te voorzien. En er is wat doorheen gegaan die dag! Hartverwarmend is het om te kunnen vertellen dat we uit alle hoeken zo goed als alle ingredienten gesponsord hebben gekregen om heerlijk eten te kunnen serveren. Er is ook gebakken: appeltaart, boterkoeken, cake, pannenkoeken, alles voor het goede doel. Zakjes snoep werden gesponsord en gemaakt door onze twee mini roparunners Tessa en Bram.

Om 12.00 uur begon het wedstrijdprogramma voor de jeugdteams van SDO. De meiden hebben die dag massaal met vlechtjes in hun haar gekorfbald veelal gecreeerd door Ans, onze trouwe supporter. De opa en oma van Manouk en Tom sponsorden voor iedereen die met een vlecht in zou korballen die dag, 1 euro. En ja, er waren zelfs 3 jongens. Zij verdienden 2 euro met hun daad. Wij hebben deze actie gekoppeld aan het feit dat de Roparun stichting haarwensen ondersteunt en dit symbolisch naar de kinderen wilden uitdragen door middel van de vlechtjes. Timoo heeft de hele dag de sporthal onveilig gemaakt en is met elk team op de foto gegaan. Buiten dat alle spelers van SDO zich hebben ingezet om zich te laten sponseren voor hun doelpunten die dag, waren er nog verschillende andere acties. Op allerlei manieren is er geprobeerd geld op te halen. Onder andere de uitslag raden van de wedstrijd van het eerste team wat s’ avonds hun wedstrijd zou spelen, een grote verloting, kaartenverkoop van zelfgemaakte kaarten door oma, een knutseltafel met werkjes gemaakt door Adrie (ook een trouwe supporter van ons team) en zelfgebakken lekkernijen gemaakt door verschillende mensen die ons team een warm hart toe dragen.

Voor de wedstrijd van het eerste team hebben we met z’n allen een momentje stil gestaan bij Cora en wat zij voor deze club heeft betekend. Mooi is dat Manouk, haar dochter speelt in dit team. Gelukkig hebben ze de wedstrijd met een overwinning afgesloten. Na de wedstrijd was de verloting met mooie prijzen die we geschonken hebben gekregen uit alle hoeken. En toen was het moment daar, dat Richard onze teamcaptain de cheque met de opbrengst die tot dat moment gehaald was overhandigt zou krijgen door Manouk en Tom.

9.028 euro staat er dan op die cheque! Wat er dan door je heen gaat…….ongeloof, blij, trots, dankbaar, niet te bevatten. En dan gaat er nog een feestavond volgen waarin de Kamerikse band Jolene en DJ Joey Pons belangeloos hun medewerking verlenen. Op het moment dat ik dit stukje schrijf is de definitieve opbrengst nog niet bekend. Maar dat doet er ook eigenlijk niet toe. Ik ben super trots dat we er met z’n allen een prachtige waardevolle dag van hebben mogen en kunnen maken voor mijn lieve schoonzussie, de mama van Manouk en Tom en dat we een prachtig mooi bedrag hebben mogen ontvangen voor de Roparun.

Bij deze gaat mijn dank uit naar Manouk en Tom dat zij direct zo enthousiast waren, korfbalvereniging SDO uit Kamerik, ook zij waren direct in voor deze dag. Dingeman de beheerder van sporthal de Schulenburch in Kamerik, dat hij ons zoveel ruimte heeft gegeven om alles te realiseren, band Jolene, Joey Pons voor hun muzikale inbreng, Alwin Smit die ons heeft ondersteunt met de hele missie, familie, vrienden, alle mensen uit ons roparunteam en last but not least mijn eigen lieve allesie.

Het is een dag geworden om nooit te vergeten, Gelukkig hebben we de foto´s nog, Album IAlbum IIAlbum III

 

Janneke Burggraaf