Kamerik – In de weken voor 11 mei zijn we al heel druk geweest met de voorbereidingen voor deze dag. Zo zijn er tijdens de gymlessen hardlooptrainingen gegeven op de beide basisscholen in Kamerik om de kinderen te stimuleren om mee te doen aan de sponsorloop. Veel spelmateriaal is uitgedacht en gemaakt, ondersteunt door Verhuurtoko in Vianen, VeViViacc in Kamerik en creatief voor het goede doel. Ook is er veel geknutseld en gebakken door verschillende mensen om te verkopen in onze kraampjes. Dit alles maakte dat we er helemaal klaar voor waren om van start te gaan!

Om 7.30 uur meldden de eerste teamleden zich al op het terrein van VV Kamerik. Om 8.00 uur gingen namelijk de eerste wandelaars al van start voor de loop. Om 8.30 uur was een groot deel van ons team al vol gas bezig om de kramen op de bouwen en de kinderspelen. En werden in de kantine de eerste donaties al in ontvangst genomen door de directie van deze dag onze Inge en Bram. Om 10.00 uur zijn de kinderspelen van start gegaan. Helaas duurde dit even voor het op gang kwam, zodat een aantal teamleden de tijd hadden om zelf effe te oefenen en de spieren vast wat los te maken voor het pinksterweekend. Ondertussen arriveerde Jessie bij het plaatselijke cafeetje, waar zij haar muzikale ondersteuning heeft gegeven aan de lo

20190511Weteringloop 2

pers tijdens de run. Wat kan die meid drummen zeg. Nogmaals Jessie….bedankt!

Ook kwamen er ondertussen steeds meer kinderen hun sponsorgeld inleveren bij Bram en Inge. Zo mooi te zien dat zoveel kids zich door opa, oma, de buurvrouw enz. hebben laten sponseren voor ons mooie doel. Die gymlessen zijn niet voor niets gegeven!
Tegen 12.00 uur is Iris er helemaal klaar voor om het startschot te gaan geven voor de jeugd. Iris, 13 jaar en het buurmeisje van Gerco en Janneke is zelf voor de tweede keer in haar jonge leventje onder behandeling voor kanker. Midden in haar chemo kuren wilde ook zij, samen met haar ouders en zusjes Jara en Fenne zich inzetten voor de Roparun. Het wachten was nog even op de familie Kradolfer, die vanuit Zoetermeer ook zouden gaan mee rennen. Zusjes Emma en Elfi en broer Noud die mee zou doen in zijn racerunner waren ook al druk geweest met sponsorgeld ophalen. Op de valreep kwamen ze aan gescheurd, dus de warming up was gelijk gerealiseerd. Een prachtig gezicht om al die kinderen zo fanatiek van start te zien gaan. Vervolgens werden ze weer opgewacht door onze eigen Tamara ( die zich in het Timoo pak had gehesen) en haar lieftallige assistente Alie onze trouwe supporter. Zij deelden aan alle kids nog wat lekkers uit voor hun mooie prestatie.

Ondertussen liep de verkoop van al het lekkers gesmeerd bij de kraampjes. De verkoop skills van onze teamleden zijn subliem te noemen.
Om 13.30 uur startten de volwassen deelnemers aan hun run.
Gerco en Janneke hebben de 5 kilometer meegelopen en Christine, Marijke en Ben hebben 10 kilometertjes door het Kamerikse landschap gerend. Natuurlijk allemaal in Roparun- of teamshirt. We moeten die Roparun immers op de kaart zetten! Ook de kinderspelen kwamen ondertussen wat meer op gang zodat de schminkkunsten van Sylvia en Lucinda ook nog tot z’n recht kwamen. Onze fotograaf Wilma is de hele dag van de ene naar de andere activiteit gesneld om alles voor jullie vast te leggen. Om 16.00 uur was het al weer tijd om te gaan opruimen. Dit verliep super. Wat een teamgeest was er ook daar weer. Ondertussen waren Bram en Inge nog steeds druk met muntjes tellen. Een dagtaak bijna.
Zo rond een uur of 5 was alles ingepakt en zijn we richting het kantoor van Gerco en Janneke gegaan waar we met z’n allen hebben genoten van een heerlijk buffet gemaakt door Chez Michel. Ook wist Bram ons het heugelijke nieuws te brengen dat deze dag zeker de moeite waard is geweest. Het heeft nu al een prachtig bedrag opgeleverd en er volgt nog een en ander.
Dus……. Het definitieve eindbedrag volgt nog!!!!!!

Een ieder die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze prachtige dag willen wij dan ook enorm bedanken!

 

Geniet mee alle foto’s

 

tekst: Janneke Burrgraaf
fotos’: Wilma van der Vlugt