martien

Ik ben Martien de Jong en ik woon in Delfgauw – samen met mijn lieve vrouw Lidwien.

Al lange tijd geleden hoorde ik over de Roparun en dat achter al die hardlopers een heleboel teams schuilen. Dat sprak mij meteen aan; het leek mij prachtig zelf ook in teamverband lopers te ondersteunen tijdens zo’n lange en avontuurlijke dag-en-nacht-tocht en dan ook nog eens voor een goed doel! Mooier kan het niet!

Toen ik vorig jaar van Sylvia (de vrouw van mijn zwemmaatje) vernam dat zij lid is van zo’n team, heb ik meteen gevraagd of er voor mij nog plek was. 

Dit jaar doe ik dus voor het eerst mee en ik ben bloednieuwsgierig welke voorbereidingen er nodig zijn om straks met een goed team bij de start te staan en wat er allemaal gedaan moet worden om de lopers van je team zo goed en prettig mogelijk te laten presteren.

Ik ga mee als fietser. Ik ben ‘t gewend te fietsen. Mijn vrouw en ik fietsen zoveel als mogelijk en we hebben al diverse keren een fietsvakantie gedaan – onder meer naar Frankrijk, in Duitsland en onlangs nog de 440 kilometer lange Zuiderzeeroute. Daar geniet ik van.

Maar, ik heb inmiddels een paar oefenritten voor de Roparun gedaan en heb nu geleerd dat het ene fietsen niet het andere is! Terwijl je tijdens je fietsvakantie kan stoppen waar en wanneer je maar wilt, kan kletsen, dromen en genieten van de omgeving, moet je voor de Roparun aan de bak en … je fietst al snel te hard!  Het is een ware uitdaging de ideale Roparun-fietser te worden; uren langzaam fietsen en onafgebroken navigeren, observeren en anticiperen! Je loper moet ongehinderd kunnen gaan. 

Als straks de hardlopers tijdens de Roparun door dat mooie Limburg slingeren en zwoegen, hoop ik dat er heel veel mensen langs de route staan. Zelf heb ik mee geschaatst met de Elfstedentocht, dus ik weet hoe het is om zo aangemoedigd te worden. Het is overweldigend; je gaat makkelijker, je voelt je trots en bewonderd en even een beetje beroemd. Het is alsof je wordt opgetild!

Daarom nodig ik hierbij iedereen uit op 2 en 3 oktober 2021 in Limburg te komen juichen! Maar vooral mij te sponsoren!