7 januari j.l. liep team Hooymeijer (#310) de eerste oefenloop. Team A vs. Team B, een Titanenslag. Bitter-, bitterkoud, een harde wind en een heerlijk zonnetje. Na de Nieuwjaarskoffiebollen, startte Team B 10 minuten na Team A.

Dat het een gelopen race ging worden was al tijdens het vertrek duidelijk. De jongste loper van Team A koos het hazenpad, de rest van het team in vertwijfeling achterlatend – is tie nou naar de WC? Nee, hij is al gestart…. Als jonge hindes volgde de rest achter hun loper. Alleen de volgauto, bestuurd door Nicole Verstappen, wist niet te starten. Door opperste verbazing, waar is de sleutel? Is tie al weg dan, jôh?

Team B zette de klokjes gelijk, telde terug vanaf 60 naar nul en had meteen 20 seconden te pakken. Dat liep lekker. Nog maar 42 kilometer te gaan. Navigeren hebben we ons onderweg aangeleerd. De Tommies wilde maar geen geluid uitkramen tot we op het briljante idee kwamen om het eens in het Engels te proberen. Twee blikkerige stemmen wezen de route met een tijdsverschil van 2 seconden. Da’s leuk man, ga links, ga links, ga rechts, ga rechts….  Ondertussen voorzag de meest ervaren rot vaderlijk advies over de beste uitstap- en wisseltactiek. We lopen verder in. Nee, het is geen wedstrijd, het is geen wedstrijd, maar we gaan winnen.

Halverwege, na de Run-Bike-Run, sloeg Team B toe. We stonden eerder op de wisselplek te wachten dan de volgauto van Team A. We komen dichterbij, we komen dichterbij. Team A komt dan het donkere bos uitlopen, uitgewoond. Wat? Een gangmaker? Ben is onderweg aangesloten en trekt de kar de komende 20KM, om kilometers te maken voor de Marathon. Team A boort ongekende krachten aan onder leiding van Ben Almighty. 20 KM lang houdt Ben alle lopers uit de striemende wind. 

Onderweg haalt Team B een geintje uit. De wisselauto stopt, vlak achter Team A, de wisselloper springt er uit en neemt een sprint. In luttele seconden sprint ie voorbij de loper van team A. Zijn gelaatsuitdrukking: ONBETAALBAAR. Vervolgens dribbelt ie rustig terug tot hij kan wisselen.

Zo de laatste kilometers, Hellevoetsluit is weer in zicht en tezamen passeren we de Brandweer. Als één team lopen Team A en B gebroedelijk te laatste kilometer. Thuis aangekomen staat de Pizzabus paraat. In drietallen stromen Goddelijk pizza’s uit de bus. Heerlijk. Nel en Alex: top geregeld! Een hoop lol en een ervaring rijker. Toch houden we het motto van de Roparun in het achterhoofd. Daar lopen we voor.

 

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” 

 

Vanuit deze plek: sterkte voor jullie en de familie in deze woelige tijden.

 

Bekijk het fotoverslag