René van der Meer

“Ik ben René van der Meer, een geboren Rotterdammer van 60 lentes jong en woonachtig in Hardinxveld-Giessendam.
In 2002 begon mijn loopcarrière, en in 2003 liep ik mijn eerste marathon Rotterdam. Er zouden er nog zes in Rotterdam volgen, met als snelste dieseltijd 3:58:34 (overigens niet echt een tijd waar de wereld in die tijd wakker van lag).
In 2004 heb ik een vriend aan kanker verloren en dat was voor mij aanleiding om in 2005 mijn eerste van mijn tot nu toe dertien Roparuns te lopen. In 2019 heb ik als reserveloper meegedraaid in het bivakteam (ook héél erg leuk), waarbij ik op het laatst nog mocht invallen voor een geblesseerde loper. Ik heb namens in totaal drie verschillende teams meegedaan aan de Roparun, en elke keer was het in één woord fantastisch. Waar we in 2021 als team starten is nog niet duidelijk, omdat de coronacrisis op dit moment heel erg veel onduidelijk maakt.
Wat voor type loper ben ik? Niet zeer snel en een beetje bonkig, maar wel uiterst betrouwbaar (bijna nooit blessures gehad) – een diesel dus. Gelukkig zijn er genoeg lopers in het team die die snelheid enigszins compenseren … Dit jaar ga ik weer als loper mee. Onder het motto “slechte grappen bestaan niet in 2021” ga ik ook dit jaar mijn steentje bijdragen aan dit mooie doel en aan dit geweldige Roparunteam.
Ennuh, niet alleen meedoen aan de Roparun is erg leuk, maar ook de voorbereiding en alle acties die we als team doen. We sprokkelen toch elk jaar maar weer een mooi bedrag bij elkaar …
Met vriendelijke groet,
René”