Flyer Sponsorloop

Tjerk Hazeveld, voorzitter van Roparunteam Hooymeijer 310, en Henny Bijl, van Stichting Anders Spelen, kwamen met het idee om in de Natuurspeeltuin Hellevoetsluis een sponsorloop te organiseren. Tjerk heeft contact opgenomen met Stichting PUSH en gevraagd om samen te werken.

Het leek Jeffrey Emor van Sportteam PUSH een leuk en goed initiatief om aan mee te werken, mede vanwege het feit dat in het kader van de Lekker bezig! Hellevoetsluis beweging het idee was opgedaan om de Natuurspeeltuin meer te promoten met de samenwerkingspartners, zodat kinderen in de vrije tijd meer gaan bewegen. Nino Wielaard, stagiair van het Sportteam, heeft de sponsorloop als eindopdracht voor zijn stage toegewezen gekregen. Stichting Anders Spelen organiseert veel activiteiten in de Natuurspeeltuin om kinderen te stimuleren en beheert het gebouw waaruit alle activiteiten gefaciliteerd worden (Wilde Weide Bos). De werkgroep was al snel gevormd en gezamenlijk was besloten om de sponsorloop tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdagmiddag 13 juni a.s. te organiseren.

Hulp gezocht!

Wij zijn voor onze sponsorloop nog op zoek naar enthousiaste mensen die willen helpen!
De taken zijn o.a.:

 • Het begeleiden of geven van een spel/beweegactiviteit
 • Het begeleiden van (een groepje) kinderen
 • Helpen met de catering
 • Helpen bij de stempelpost
 • De richting (van de loop) aangeven (tijdens de loop
  Aanmelding via deze link

De locatie

De Natuurspeeltuin in Hellevoetsluis is een (buiten)speeltuin, aantrekkelijk voor jong en oud. Kinderen kunnen hier elke dag gebruik van maken, tussen 09.00 uur en 19.30 uur (winter 17.30). Er zijn niet alleen twee rondjes te lopen, een groot en klein rondje, maar ook heel veel beweegactiviteiten. Het doel is zoveel mogelijk geld ophalen én dat kinderen kennismaken met de Natuurspeeltuin.

Het goede doel

De sponsorloop heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Roparunteam Hooymeijer 310 en de kinderen kennis laten maken met de leuke Natuurspeeltuin die gemeente Hellevoetsluis rijk is.
Per deelnemer vragen wij een minimaal deelnamebedrag van €2,-. Meer mag natuurlijk altijd (geven prijsjes aan deelnemers die meeste geld hebben opgehaald en aan deelnemers die de meeste rondjes hebben gelopen)! De deelnemers schrijven zich wel vooraf in en nemen het geld mee naar de activiteit. Daar leveren ze het geld in bij de centrale aanmeldtafel.
Het opgehaalde geld wordt nuttig besteed: door de kwaliteit van het leven van een kankerpatiënt zoveel als mogelijk te verbeteren. Het motto van de Roparun is dan ook: leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Dit filmpje gaat over de kanjerketting en vertelt namelijk exact waarvoor wij dit organiseren.

Vroegtijdig aanmelden wordt beloond door Aquapark Splash!
Er zijn tijdens de sponsorloop ook prijzen te behalen, namelijk een prijs voor de deelnemer die het meeste geld ophaalt en een prijs voor de deelnemer die de meeste rondjes loopt. Ook kunnen de deelnemers een beloning behalen, door zich vroegtijdig aan te melden voor de sponsorloop. Deze beloning is een kaartje voor Aquapark Splash (bij aankoop van een toegangsbewijs is het 2e kaartje GRATIS). Let op! Er zijn een aantal kaartjes te verkrijgen voor Aquapark Splash, dus wees snel!

Samenwerking

De werkgroep werkt inmiddels o.a. samen met Scouting Hellevoetsluis, HC Voorne en Bakx Events. Er zullen nog partijen volgen. Zij dragen hun steentje bij om mooie activiteiten voor de kinderen te organiseren. Zonder deze hulp dan is de sponsorloop geen optie. Wij zijn dus erg blij met deze samenwerking!

De sponsorloop en activiteiten

De sponsorloop is verdeeld in twee rondes, een kleine ronde en een grote ronde. De kleine ronde zal gelopen worden door de groepen 4 en 5 en de grote ronde zal gelopen worden door de groepen 6, 7 en 8. Naast de sponsorloop zijn er ook kleine maar avontuurlijke nevenactiviteiten uitgezet om de sponsorloop avontuurlijker te maken en om de deelnemers in te laten zien dat ze (meer) gebruik kunnen maken van de natuurspeeltuin in hun vrije tijd en dat ze op een leuke manier gebruik kunnen maken van de speelmogelijkheden in de natuurspeeltuin.
De nevenactiviteiten zijn:

 • Olifantentikkertje
 • Boomstam gooien
 • Apenkooien
 • Stokbrood maken boven het vuur (Scouting Hellevoetsluis)
 • Tokkelbaan (Bakx Events)
 • Vrij spelen
 • Urban Street Hockey (HC Voorne)
 • Bloten voeten pad
 • Kabelbaan

Aanmelden

Via deze link kun jij je aanmelden! Heb je nog geen account op hellevoetsluisbeweegt.nl? Dit kun je eenvoudig aanmaken. Klik hier voor meer informatie over de inschrijfprocedure. Aanmelden kan tot en met vrijdag 8 juni a.s.!

Meer informatie
Lekker bezig! Hellevoetsluis
http://www.lekkerbezighellevoetsluis.nl/
Roparunteam Hooymeijer
http://roparunteamhooymeijer.nl/de-roparun/wat-is-de-roparun/
http://roparunteamhooymeijer.nl/de-roparun/geschiedenis-van-de-roparun
Stichting Anders Spelen (SAS)
http://www.stichtingandersspelen.nl/wat-doet-sas/
Stichting PUSH
http://www.stichting-push.nl/
Sportteam PUSH (Hellevoetsluis)
http://www.stichting-push.nl/hellevoetsluis/wat-doen-we/sportteam/het-sportteam
https://www.hellevoetsluisbeweegt.nl/hellevoetsluis/stichting-push/home