Tjerk Hazeveld

Vroeger was ik altijd actief en energiek, mijn sport was bergsport en ik bedoel dan niet het wandelen over gezellige bergweiden, nee rotsen en gletsjers dat was mijn domein. Super gezond en afgetraind. 20 jaar later lig je in een ziekenhuis, meer dan 118 kilo, rokend met een conditie van niks na een skiongeluk.
Genoeg, dit ben ik niet en zo wil ik ook niet zijn. Omdat ik toch thuis zat met een arm die uit de kom was geweest en gebroken was kon ik natuurlijk de krant goed uitpluizen en daar stond een klein berichtje in over een voorlichtingsavond over hardlopen. Vrouw en Fysio in opstand, ik liep nog met een mitella om, maar goed het was een voorlichtingsavond (alhoewel ik heus wel wist dat de week daarna de training begon). Daar stond ik dan, met mitella klaar voor de eerste training van Anneke in april 2010. In december 2011 ging het al zo lekker dat ik aan mijn eerste 1/2 marathon begon. Ik had de smaak te pakken, dus volgde de Roparun voor team 152 van Vopak, een indrukwekkende belevenis in 2012. Daar ben ik besmet geraakt met het Roparun virus, iedereen kent mensen met kanker en iedereen heeft mensen in verloren. Hoe mooi is t dan om door dingen die JIJ kunt die mensen iets te geven? “Leven toevoegen aan de dagen waar geen dagen meer toe te voegen zijn aan ’t leven”.
Ook in 2013 mocht ik meelopen met team 152, onze teamcaptain kon helaas niet mee. Na 7 jaar was hij weer getroffen door de ziekte………Helaas is het team opgeheven. In 2014 heb ik helaas geen team kunnen vinden. Twee weken voor de start van de Roparun 2015 ben ik als invaller gevraagd bij Team Argoszorggroep (team 34). Ik ben blij om via Team Hooymeijer mijn bijdrage weer te leveren.

Bij de start:
Zowel in Hamburg als in Parijs wordt voor de start het lied Chariots of Fire van Vangelis gespeeld. In 2012 kwam onze teamcaptain (Bram) naar mij toe. Het was het eerste jaar dat gestart werd vanuit Hamburg. Emotioneel kwam hij naar mij toe…..waarom dat rotlied toch ook hier weer gespeeld moet worden. Ik heb toen gezegd dat ik hoopte dat hij nog vaak bij de start aanwezig mocht zijn en nog vaak ZIJN rotlied mocht horen……..
Helaas zijn gezondheid liet het niet meer toe om mee te gaan. Natuurlijk is hij samen met ons in 2013 op de Coolsingel over de finish gegaan. Bram ook dit jaar zal ik weer aan je denken en ben ik je dankbaar voor de ervaring die je mij hebt gegeven.