Waarom een sport goed is voor je kind

Sporten is goed voor iedereen van welke leeftijd dan ook. Het helpt je om een goede gezondheid te creëren en te behouden. Dus ook voor kinderen is bewegen belangrijk. Maar waarom is dat zo?

Bewegen met plezier

Sporten voor kinderen wordt op spelenderwijs gedaan. Zo worden er leuke spellen gedaan en hebben ze genoeg tijd en ruimte om hun energie kwijt te kunnen. Terwijl ze aan het sporten zijn leert een kind ook veel en zal je flinke ontwikkeling zien. Een kind dat al jong begint met sporten en dat leuk vindt, zal het de rest van zijn leven blijven doen. Iets wat op latere leeftijd natuurlijk ook belangrijk is. Laat een kind daarom altijd zelf een sport uitproberen en kiezen, zodat het niet tegen z’n zin in erheen gaat.

Gezondheid

Los van dat het belangrijk is dat een kind veel plezier beleefd aan het bewegen, is het natuurlijk ook heel goed voor de gezondheid van je kind. Bewegen geeft ze meer energie en het verbetert de conditie. Ook gaat het overgewicht tegen, een probleem wat steeds vaker bij kinderen voorkomt. Ook leren ze hun lichaam beter kennen. Ze leren tot wat ze in staat zijn, wat ze wel en niet kunnen en hoe sterk ze zijn. Sporten is goed voor zowel de lichamelijke als mentale ontwikkeling van een kind.

Ontwikkeling van je kind

Kinderen groeien snel en leren bijna elke dag weer wat nieuws. Tijdens het sporten maken ze niet alleen kennis met de sport zelf en de oefeningen die daarbij horen. Ze ontwikkelen zich ook mentaal sneller en sterker en het verbetert de motoriek. Het is goed voor hun zelfvertrouwen en het leert ze omgaan met emoties. Als er bijvoorbeeld wedstrijden worden gespeeld leert het ook goed omgaan met verlies. Als er wordt gesport in teamverband leert je kind ook goed samenwerken met de rest van het team. Je kind zal hierdoor socialer worden en leren contact te leggen met andere kinderen. Dit levert ook weer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes op.

Soorten sport voor kinderen

Het belangrijkste is dat ze sporten met plezier en dat ze zich ontwikkelingen. Er zijn veel verschillende sporten die er gedaan kunnen worden en neem dan ook de tijd om uit te zoeken welke het beste bij je kind passen. Daarnaast is het ook goed om je kind lekker buiten te laten spelen of neem ze mee op een ontdekkings wandeltocht in het bos. Zo hou je ook je kind spelenderwijs lekker in beweging.

Over

De enige die je kan zeggen ‘je kunt niet winnen’ ben jij en je hoeft niet te luisteren.

Sociale media