Wedden op sporten, steeds populairder. Zo werkt het

Het gokken op sportwedstrijden is afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is al een eeuwenoud fenomeen. Waar die populariteit ineens vandaan komt, lees je hier.

Olympische Spelen

Het wedden op de sport gaat terug naar het begin van de Olympische Spelen, zo’n 2000 jaar geleden. Er is geen specifieke Olympisch sport bekend waarop gewed werd, maar het wedden op sporten gebeurde toen al wel in Griekenland. Er waren buiten de Olympische Spelen al meer sporten waarop geld werd ingezet. Dit verspreidde zich als een lopend vuurtje. Wedden op sporten werd daardoor ook populair in het Romeinse Rijk. Daar werd er gewed op de wedstrijden tussen de gladiatoren.

Later in de 17e en 18e eeuw werd het gokken op racepaarden steeds populairder. Dit werd eerst gezien als een bezigheid voor de rijke standen van de samenleving. Als snel werd het ook steeds populairder onder de arbeidersklasse. Dit omdat je in een keer heel veel geld kon winnen als je goed gegokt had.

Online gokken

Door het internet werd het wedden op sportwedstrijden steeds toegankelijker. Je kon zo waar en wanneer je wilde een gokje uitbrengen op een wedstrijd. Vooral het wedden op voetbalwedstrijden is ongekend populair. Dit is zo populair omdat het de bekendste sport ter wereld is. Er is dus bijna altijd wel ergens een wedstrijd bezig waar je op kunt wedden. Ook wordt het kijken naar een voetbalwedstrijd extra spannend als je weet dat je er geld op ingezet hebt.

Hoe werkt het?

Veel mensen denken dat het zich beperkt tot het voorspellen van de eindstand van een wedstrijd. Hier zijn echter veel meer mogelijkheden in. Je kunt bij een voetbalwedstrijd bijvoorbeeld ook gokken op de eerste speler die gewisseld wordt of de eerste die een gele kaart krijgt. Het maakt op deze manier een sportwedstrijd een stuk spannender om naar te kijken ook.

 

Hoeveel je inzet en wanneer je dit doet, kun je allemaal zelf bepalen. Zelfs tijdens de wedstrijd kun je nog geld in zetten. Je zult hierbij wel een stuk minder geld krijgen, dan wanneer je het voor een wedstrijd doet.

Wetgeving

Wedden op sportwedstrijden is dus al jarenlang een begrip. Met de komst van het internet werd het alsmaar populairder. Er was in Nederland maar 1 legaal bedrijf waarbij dit kon, maar door een de nieuwe kansspelwet is hier verandering ingebracht. Er zijn op die manier meer mogelijkheden en kansen ontstaan om te wedden op wedstrijden. Zo zal vooral het online gokken op wedstrijden steeds populairder worden.

Over

De enige die je kan zeggen ‘je kunt niet winnen’ ben jij en je hoeft niet te luisteren.

Sociale media