Voetbal, iedereen kijkt er naar. Dit is waarom

Voetbal is en blijft een razend populaire sport. Veel mensen beoefenen de sport ook zelf en jonge kinderen dromen ervan om ook profvoetballer te worden. We leggen je uit waarom zoveel mensen van dit spelletje houden!

We zijn trots

 

Bijna iedere voetbalfan is fan van een bepaalde club. Ze zijn trots op hun club, of ze nu winnen of verliezen. Je steunt je club in goede en slechte tijden en zult ze altijd aanmoedigen. Ook tijdens een slecht seizoen of een vreselijke wedstrijd worden ze aangemoedigd. Het geeft je een gevoel van verbinding en je bent met een grote groep die dezelfde passie deelt. Deze strijd tussen clubs kan soms hoog oplopen.

Het WK

Elke vier jaar worden de wereldkampioenschappen gespeeld. Dit staat symbool voor het feit dat het land de beste ter wereld is in voetbal. Een titel die je als land met trots wil dragen natuurlijk. Als Oranje speelt, dan is er geen onderscheid meer in clubs. Iedereen support Oranje en hoopt dat we winnen als land. Het verbroedert ons als Nederlanders.

Opvoeding

 

Vaak is het ook een stuk wat je meekrijgt in je opvoeding. Als je ouders van voetbal houden, er met veel plezier over gepraat wordt en alle wedstrijden gekeken worden, dan is de kans groot dat je dat zelf nu ook doet. Alhoewel je vroeger het waarschijnlijk eerder vervelend vond dat wanneer je tv zat te kijken, je vader ineens de zender veranderde omdat hij even voetbal moest kijken of de stand wilde weten. Het irriteerde je, maar toch bleef je zitten en keek je mee naar de wedstrijden. Ondertussen is het vaste prik geworden. Als er gevoetbald wordt, dan kijken jullie samen of met de hele familie.

Wedstrijden

De reden dat we voetbal kijken, zijn de grote wedstrijden. Het brengt veel plezier en debatten. Veel mensen zijn zo passievol voor voetbal dat er tijdens de wedstrijd vaak zat naar de tv geschreeuwd werd en iedereen weet het ineens beter dan de coach. 

Vooraf aan een wedstrijd wordt er altijd gediscussieerd wie het betere team is van de wedstrijd. Daarin maakt het totaal niet uit wie ertegen wie speelt. De strategieën worden besproken en wat zal de eindstand worden? Soms worden er ook weddenschappen gelegd. En dan maar hopen dat je gelijk had!

 

Over

De enige die je kan zeggen ‘je kunt niet winnen’ ben jij en je hoeft niet te luisteren.

Sociale media