Sporten die niet veel kosten

Sporten is goed voor je gezondheid, maar soms wat minder goed voor je portemonnee. Dat sportabonnement kan al prijzig zijn en dan komt de prijs van het sportmateriaal er nog bij. Goed excuus om niet te gaan toch? We zochten voor je uit welke sport je kan doen, maar die niet te veel kost.

Zwemmen

Dit klinkt misschien als een saaie sport, maar het is hartstikke goed voor je en werkt erg rustgevend. Er is geen afleiding, waardoor je je gedachten de vrije loop kunt laten. Ook wordt je lichaam minder belast in het zwembad, waardoor het goed is voor je gewrichten en spieren. Zo vliegt de tijd voorbij en heb je voor je het weet zo 45 minuten gezwommen.

Je hoeft voor zwemmen ook geen maandelijks abonnement af te sluiten. Je kan kiezen wanneer je gaat en koopt dan gewoon een kaartje. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je bij elk zwembad vaak ook een strippenkaart kopen. Deze koop je met een lekkere korting, wat de kosten weer drukt.

Hardlopen

De meest voor de hand liggende sport is hardlopen. Het is goed voor je lichaam en geest en makkelijk mee te beginnen. Hardlopen hoef je niet per se in de sportschool op een loopband te doen. Buiten hardlopen is veel lekkerder en kost je niets! Je hebt om te beginnen alleen goede hardloopschoenen nodig. Toch wel een uitgave die je moet doen, maar als je goede schoenen koopt gaan ze lang mee. Zo kun je het zien als een investering waarmee je onbeperkt kan sporten waar en wanneer je maar wilt.

Wandelen

Dit is de meest laagdrempelige manier van bewegen. Je doet je schoenen aan, stapt de deur uit en je begint. Je hoeft hier geen speciale sportkleding voor aan te schaffen en ook geen specifieke wandelschoenen. Je kunt hier makkelijk gewoon op je eigen sneakers mee beginnen. Begin gewoon met een simpel rondje door de wijk van 30 minuten. Wil je een wat groter rondje maken? Zoek dan een bos of natuurgebied op in de omgeving. Wandelen in de natuur werkt ook rustgevend op je mentale gezondheid en zorgt ervoor dat je je hoofd leeg kan maken.

Online workouts

Helemaal geen geld over voor het sporten of wil je je huis er niet voor verlaten? Kijk dan eens online. Er zijn op sociale media en op youtube veel home workouts te vinden. Daar heb je vaak helemaal niets voor nodig of alleen de dingen die je al in huis hebt!

Over

De enige die je kan zeggen ‘je kunt niet winnen’ ben jij en je hoeft niet te luisteren.

Sociale media